Reis naar de Elzas - programma

Reisvoorstel meerdaagse reis KWB en Landelijke gilde

Datum : 28/29/30 oktober 2017

Waar: Elzas

Hotel : IBIS Strasbourg Centre

Dag 1

Om 5u45 vertrek te Strijland en om 6u00 aan de kerk in Gooik. Onderweg maken we een tussenstop in een wegrestaurant in Arlon voor een vrij te nemen ontbijt. Daarna rijden we door naar Saverne waar we eerst een vrij middagmaal nuttigen. Na de innerlijke mens versterkt te hebben bezoeken we het kasteel

“Haut-Barr”. Rond 15u00 rijden we door naar Obernai waar we de wijnkelder van Robert Blanck bezoeken en nadien het stadje verkennen.

Tegen de avond nemen we onze intrek in ons hotel “Ibis Strasbourg Centre”. Na de toewijzing van de kamers gaan we gezamenlijk dineren in “Aux Armes de Strasbourg”. We kunnen hier genieten van een

3-gangen menu en een drankje.

Zij die nog wat energie over hebben kunnen dan nog een stapje in de wereld zetten !

Dag 2

Na een lekker ontbijt vertrekken we om 9u00 aan ons hotel voor een bezoek aan Mont-Sainte-Odile.

Daarna gaat het richting Colmar waar we eerst een vrij middagmaal nuttigen alvorens we de stad verkennen. Nadien rijden we naar Riquewihr alwaar we het gezellige dorpje verkennen. Dit feeërieke dorp met smalle geplaveide straatjes is bijna niet veranderd sinds de Renaissance.

Rond 19u00 zijn we terug in het hotel waarna we terug gezamenlijk gaan dineren in restaurant “Gürtlerhof” – 3-gangen menu + drankje.

Vrije avond.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we rond 9u00 aan het hotel voor een stadswandeling in Straatsburg.

Aansluitend is er een bezoek aan de Kathedraal en het Horloge Astronomique. Vrij middagmaal.

Na de middag rijden we richting Gooik met een tussenstop nabij Martelange (Lux.) – gelegenheid tot aankoop (sterke)dranken en vrij avondmaal.

Thuiskomst is voorzien rond 21u00.