Gildereis-2013

Gildereis 2013

zaterdag 29 juni 2013

Beste leden en sympathisanten,

BeffroiDunkerqueElk jaar gaat de Landelijke gilde van Gooik traditiegetrouw op reis. Ook dit jaar bieden wij aan onze leden en sympathisanten een interessante gildereis aan. Dit jaar werd gekozen voor een bezoek aan de stad Duinkerken. Duinkerken is een stad in Frankrijk, in de regio Nord-Pas-de-Calais, aan de grens met België. De stad zelf telt ruim 70.000 inwoners. Duinkerke is de hoofdplaats van het gelijknamige arondissement, dat ongeveer overeenkomt met de Franse Westhoek.

Wij hopen jullie met deze prachtige uitstap te kunnen bekoren en hopen op een talrijke opkomst. Jullie kunnen inschrijven bij de contactpersonen die onderaan deze brief vermeld staan en dit voor 15 juni a.s. Inschrijven kan maar tot de bus volzet is!!!

Foto's: klik hier

Programma:

Om 6.45 u : We starten aan de kerk van Strijland. Na het ophalen van de laatste reizigers aan de kerk van Gooik vertrekken we richting Duinkerken.

Om 9.00 u : Om de dag goed te beginnen kan een lekker ontbijt niet ontbreken.

Om 10.00 u : Bezoek aan het schilderachtig stadje Bergues (St. Winoksbergen). Op een aangename en ludieke manier ontdekken we wandelend deze stad.

Om 11.30 u : Stadsrondleiding door Duinkerken aan boord van onze autocar. Deze stad wordt gekenmerkt door een buitengewoon strategische ligging en heeft daarom in de loop der eeuwen verschillende oorlogen moeten doorstaan.

Om 12.45 u: In “Le grand Morien” staat er ons een lekker viergangen menu te wachten. Aperitief – Voorgerecht –Hoofdschotel – Dessert en koffie. Tijdens de maaltijd is één van de volgende dranken in de prijs begrepen nl: 25cl Heineken of 1 glas wijn (rood, wit of rosé) of¼ water of 1 cola.

Om 15.00 u : Havenrondvaart aan boord van “Le Texel”. Vanaf het water hebben we een uniek uitzicht op de historische boten en de sluizen.

Om 17.00 u : Als afsluiter worden we verwacht in “De Moeren” voor een hoevebezoek, waarbij kaas natuurlijk het thema bij uitstek wordt. De landelijke omgeving en het ontstaan van De Moeren komen echter even goed aan bod want de unieke geschiedenis inspireert ons steeds opnieuw naar nieuwe smaken. Hier worden we getrakteerd op een broodmaaltijd met de 5 soorten kaas en een lekker glas wijn of koffie.

Om 20.00 u : Tijd om de rit naar huis opnieuw aan te vatten.

Voor dit programma (busreis, middagmaal, avondmaal, bezoeken en gids) vragen wij 47.00 € per persoon voor leden van Landelijke Gilde Gooik. Niet leden kunnen deze prachtige reis aan een democratische prijs van 52 € per persoon boeken. Dit is een zeer scherpe prijs gezien onze gilde financieel bijspringt. Gelieve het bedrag te storten op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: BE10 7341 2201 5804 en dit ten laatste tegen 15 juni 2013 met vermelding: Gildereis , aantal personen.