Oogstfeest-2013

Oogstfeest 2013

15 augustus 2013

Deze 36e editie, die sinds 2000 doorgaat op het Gooikse atletiekplein, zal terug een feest worden voor het ganse gezin met verscheidene optredens en attracties. De door de gemeente georganiseerde Pareltjesworp zal doorgaan voor het gemeentehuis.

Om onze talrijke bezoekers te verwennen hebben we het volgende programma voor u uitgewerkt:

 • 11.45 uur: opening van de feesten met een oogstmis, opgeluisterd door het Gooiks parochiaal zangkoor.
 • 12.30 uur: in de feesttent start ons doorlopend restaurant waar u een volledige maaltijd kan nuttigen, een snelle hap aankopen alsook met vrienden of familie kan bijpraten bij een fris drankje.
 • 14.30 uur: Oogstdemonstraties door De Pikkeling. Deze mensen organiseren elk jaar eind juli een groot folkloristisch internationaal oogstfeest in de Faluintjesstreek en zullen aanwezig zijn met vlegeldorsers, een oude dors- en graanmolen en hun Pikkelingkapel.
 • 15.15 uur: u wordt verwacht aan het gemeentehuis voor de traditionele Pareltjesworp. De volgende mensen werden dit jaar uitgenodigd om de Pareltjes te werpen:
  • Willy Sommers: Iedereen kent deze charmezanger uit Vlezenbeek die sinds 1970 in het vak zit. Volgend jaar zal hij samen met de Romeo’s (vorig jaar op ons podium) door Vlaanderen toeren onder de naam ‘Willy Romeo & de Sommers’. Op 15 augustus komt hij vanop de brandweerladder zijn mede-Pajottenlanders nog eens groeten.
  • Sofie Dumont: Wellicht de bekendste vrouwelijke ‘chef’ van België en ook nog iemand uit eigen streek. Deze ‘Lady Chef of the Year 2009’ haar gerechten kan je proeven in ‘Les Eleveurs’ in Halle. Daarnaast
   kom je in de boekenwinkel wel regelmatig één van haar boeken tegen, is ze de huiskok van Het Laatste Nieuws en kan je haar zien op VTM in ‘de keuken van Sofie’.
  • Jonas Bellemans: Deze 18-jarige Gooikse DJ won het ‘Jospop DJ Contest’ en draait wekelijks onder de naam ‘Sound of the Basement’ op fuiven of festivals. Wordt deze opstap op de brandweerladder zijn definitieve doorbraak hogerop?
 • 16.15 uur: Willy Sommers zal zijn fans verwennen met een onvergetelijk optreden op het atletiekplein. Hij is onsterfelijk geworden door onder andere ‘Zeven anjers, zeven rozen’, ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Dans met mij tot morgenvroeg’ en ‘Als een leeuw in een kooi’, maar ook zijn meer recente nummers als ‘Achter de wolken schijnt altijd de zon’ en ‘Dromen van verre stranden’ mogen er zeker zijn.
 • 17.00 uur: Majorettencorps de Crescendo’s uit Gooik. Zij vierden in mei hun 40-jarig bestaan met een showspektakel. Wie er toen niet kon bijzijn kan hen vandaag bewonderen op het binnenplein. Ook hun drumband zal de aanwezigen verrassen!
 • 17.30 uur: tweede optreden van de ‘¨Pikkeling’
 • 18.00 uur: optreden in de tent door ‘de muzikale clown Arthuro Cardini’. Deze vijftalige circus- en variétéartiest neemt op een zeer humoristische wijze een loopje met het veelzijdige muziekrepertoire. Internationaal top entertainer voor jong en oud!

Vanaf 19.00 uur zetten we onze feestneus op voor de bonte avond. Volgende artiesten zullen hun opwachting maken:

 • 19.00 uur: de Koninklijke Harmonie ‘De Vrede’ mag de aftrap geven en zal zorgen dat de ambiance er vanaf de eerste noot in zit. Zij vierden dit jaar hun 150-jarig bestaan en zullen bewijzen dat ze er elk jaar alleen maar beter op worden.
 • 20.00 uur: Benny Michiels uit Huizingen zingt reeds sinds 1974 en bracht destijds een paar eigen nummers uit waarmee hij de Vlaamse Top 10 haalde. De laatste jaren zingt hij voornamelijk covers van Will Tura, André Hazes en Marco Borsato. Een repertoire voor jong en oud.
 • 21.00 uur: The Schlagershowband. Misschien zegt deze concertband je weinig, maar zij zijn momenteel één van de meest gevraagde showorkesten in België, Nederland en Duitsland. Deze twaalf stuk voor stuk ervaren en professionele muzikanten en zangers vormen onder meer het begeleidingsorkest van Christoff, Katerine, Paul Severs, Willy Sommers en Lisa Del Bo. Twee uur ambiance verzekerd!!

Voor de kinderen zijn er 2 springkastelen en kinderanimatie door speelplein-werking ’t Foensjske.

De inkom is gratis.

We wensen bij deze iedereen te bedanken die meewerkt aan het welslagen van deze Gooikse hoogdag, met name:

- de gemeente Gooik als partner bij de organisatie

- het OCMW van Gooik voor het ter beschikking stellen van zijn terrein

- de sponsors die werden opgenomen in dit boekje

- de families Devoghel en van Roy voor het ter beschikking stellen van hun weide als parking

- de trouwe helpers

- de bezoekers

- iedereen die voor of achter de schermen meewerkt aan de optredens of activiteiten

- iedereen die we onder hogerstaande categorieën niet kunnen thuisbrengen, maar toch een schakel zijn van de sterke organisatorische ketting.