Gildereis-2014

Gildereis 2014

zaterdag 5 juli 2014

Beste leden en sympathisanten,

Elk jaar gaat de Landelijke gilde van Gooik traditiegetrouw op reis. Ook dit jaar bieden wij aan onze leden en sympathisanten een interessante gildereis aan. Dit jaar werd gekozen voor een reis naar de bekende omgeving van de VTM serie ZUIDFLANK. Limburg staat bekend als gerenommeerde wijnregio. Geen toeval dus dat de opnames plaatsvonden in en rond het Wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst. De mooie decors van het mergellandschap komen in de serie volop aan bod. Tijdens deze dagtrip treed je in de voetsporen van Rob, Mark en An en kan je volop genieten van deze grand cru omgeving.

Programma:

7.00 u    We starten aan de kerk van Strijland. Na het ophalen van de laatste reizigers aan de kerk van Gooik vertrekken we richting Millen.
9.30 u   We worden in het voormalig gotisch kasteel “ De Waterburcht” in Millen ontvangen voor een kopje koffie en een lekkere koffiekoek.
10.30 u   Bezoek aan de mergelgrotten van Kanne, inclusief bezoek aan de ondergrondse champignonkwekerij.
12.00 u   Korte rondrit aan boord van onze autocar in de omgeving. Deze streek wordt gekenmerkt door een buitengewoon strategische ligging en heeft daarom in de loop der eeuwen verschillende oorlogen moeten doorstaan.
13.00 u   In eethuis “Greetje” staat er ons een lekker middagmaal te wachten.
Voorgerecht :Toast gerookte zalm met jonagoldsnippers en een honingmosterd-vinaigrette
Hoofdschotel : Hoeve kip met een sausje van muskaatdruif, mengeling van warme Haspengouwse groentjes, verse kroketjes of frietjes
Dessert
Tijdens de maaltijd is er één pils of softdrink in de prijs begrepen .
15.00 u   Bezoek aan het Wijnkasteel Genoels-Elderen, de topper uit de VTM-dramareeks Zuidflank! Tevens het enige wijnkasteel van België en met 22 ha het grootste wijndomein van het land. Tijdens de rondleiding maak je kennis met het domein en kan je proeven van de wijn.
17.00 u   Tijd om de rit naar huis aan te vatten.

Tijdens de rit naar huis stoppen wij nog even. Hier zullen we nog een vrij avondmaal kunnen nemen voor degene die dit wensen.
Deze is wel niet in de prijs begrepen.

Wij hopen jullie met deze prachtige uitstap te kunnen bekoren en hopen op een talrijke opkomst. Jullie kunnen inschrijven bij de contactpersonen die onderaan deze brief vermeld staan en dit voor 15 juni a.s.
Inschrijven kan maar tot de bus volzet is!!!

Voor dit programma (busreis, middagmaal, bezoeken en gids) vragen wij 50.00 € per persoon voor leden van Landelijke Gilde Gooik. Niet leden kunnen deze prachtige reis aan een democratische prijs van 55 € per persoon boeken. Dit is een zeer scherpe prijs gezien onze gilde financieel bijspringt. Gelieve het bedrag te storten op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: BE10 7341 2201 5804 en dit ten laatste tegen 15 juni 2014 met vermelding: Gildereis , aantal personen.

Namens het bestuur,

De voorzitter        De secretaris 
Christian Dedobbeleer   Hilde Van Schepdael
0497.97.38.70   0496.34.29.74