Gildereis-2012

Gildereis 2012

zaterdag 7 juli 2012

Beringen - Hasselt

Na het succes van de vorige edities heeft het bestuur beslist om ook dit jaar aan zijn leden en sympathisanten een interessante gildereis aan te bieden. Dit jaar werd gekozen voor een bezoek aan de mijnsite van Beringen en een rondrit in en rond de stad Hasselt.

Wij hopen jullie met deze prachtige uitstap te kunnen bekoren en hopen op een talrijke opkomst. Jullie kunnen inschrijven bij de contactpersonen die onderaan deze brief vermeld staan en dit voor 23 juni a.s. Inschrijven kan maar tot de bus volzet is!!!

Programma:

Om 8.00 u :      We starten aan de kerk van Strijland. Na het ophalen van de laatste reizigers aan de kerk van Gooik vertrekken we richting Beringen.

Om 9.30 u :      Om de dag goed te beginnen kan een lekker ontbijt niet ontbreken.

Om 11.00 u :    Bezoek aan de prachtige mijnsite in Beringen. Je ontdekt er het verhaal van de mijnwerker en de mijnontginning. Het bezoek begint met een schitterende onthaalfilm, gevolgd door een rondleiding in het gezelschap van enthousiaste gidsen.
Eén van de blikvangers in het mijnmuseum is de reconstructie van een ondergrondse werkplaats! Niet te missen is het arrangement waarbij je door de imposante gebouwen wandelt en ervaart hoe het is om mijnwerker te zijn.
Rondleiding

Om 13.30 u :    In het borrelhuis te Hasselt worden we verwacht voor de lunch . Een 3-gangen-menu wordt ons aangeboden. Dranken niet inbegrepen.

Om 15.00 u:     Afspraak met de gidsen voor een rondrit rond Hasselt. Onze gids rijdt mee in onze autocar voor een rondrit van 30 km langs de mooiste kastelen in het oogstrelende Haspengouw.

Om 17.00 u :    Bezoek aan de Japanse tuin

Om 19.00 u :    Als afsluiter worden we nogmaals verwacht in het borrelhuis waar we getrakteerd worden op een broodmaaltijd.

Om 20.00 u :    Wij verlaten deze prachtige omgeving.

Voor dit programma (busreis, ontbijt, middagmaal (zonder drank) avondmaal, bezoeken en gids) vragen wij 45.00 € per persoon. Dit is een zeer scherpe prijs gezien onze gilde financieel bijspringt. Gelieve het bedrag te storten op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: 734-1220158-04 en dit ten laatste tegen 25 juni 2012 met vermelding: Gildereis , aantal personen

Namens het bestuur,

De voorzitter                                                                                                      De secretaris

Christian Dedobbeleer                                                                                     Hilde Van Schepdael

0497.97.38.70                                                                                                   0496.34.29.74