Oogstfeest-2012

Oogstfeest 2012

15 augustus 2012

Inkom GRATIS!!!!

Als bestuur van de Landelijke Gilde Gooik, zijn we verheugd u het programma van onze oogstfeesten - editie 2012 voor te stellen.

Deze 35e editie, die sinds 2000 doorgaat op het Gooikse atletiekplein, zal terug een feest worden voor het ganse gezin met verscheidene optredens en attracties. De door de gemeente georganiseerde pareltjesworp zal doorgaan voor het gemeentehuis.

Om onze talrijke bezoekers te verwennen hebben we het volgende programma voor u uitgewerkt:

-       11.45 uur: opening van de feesten met een oogstmis, opgeluisterd door het Gooiks parochiaal zangkoor.

-       12.30 uur: in de feesttent start ons doorlopend restaurant waar u een volledige maaltijd kan nuttigen, een snelle hap aankopen alsook met vrienden of familie kan bijpraten bij een fris drankje.

-       14.00 uur: Volksdansgroep Pajottenland uit Sint-Ulriks-Kapelle. Zij bestaan als traditionele volksdansgroep sinds 1959 en trachten op een eigentijdse manier de Vlaamse volkskunst-tradities verder te zetten zodat ze ook voor de volgende generaties bewaard blijven. Hun dansers worden begeleid door eigen muzikanten.

-       14.25 uur: de Knights of Camelot

Deze Nederlands - Belgische groep was reeds te gast op onze feesten in 2010.

Vroeger vertoonden ridders hun vechtkunst om de harten van vele jonkvrouwen te veroveren. Maar ook om hun wederzijdse krachten te meten gingen ze elkaar ontmoeten in toernooien. Toernooien waren grootse evenementen waarbij het publiek een enorm grote rol speelde. Het volk kon dan meegenieten van de pracht, praal en rijkdom van de adel en het geweld van briesende opaarden en brekende lansen.

In deze topattractie wordt historische authenticiteit nagestreefd en dit zowel op het vlak van aankleding als gevechtskunst.  

-       15.15 uur: u wordt verwacht aan het gemeentehuis voor de traditionele Pareltjesworp.

De volgende BV’s werden dit jaar uitgenodigd:

o   De Romeo’s: Momenteel zijn zij één van de meest gevraagde ambiance-groepen in Vlaanderen. Zij zijn ontstaan nadat in 2003 het doek was gevallen over de musical ‘Romeo en Julia, van Haat tot Liefde’, waar Chris Van Tongelen en Davy Gilles een rol in hadden. De twee zangers zochten een derde zanger en vonden de geschikte kandidaat in Gunther Levi, die zij kenden van de dagelijkse VTM-soap ‘Familie’.

o   Nina: Groot-Gooik werd bijna gek toen ze in 2011 de Vlaams – Nederlandse coproductie ‘So You Think You Can Dance’, uitgezonden in Nederland door RTL5 en in België door VTM, won. Alvorens ze de brandweerladder betreedt, zal de meest favoriete danseres van de lage landen aan het publiek kort vertellen hoe ze op deze overwinning terugblikt.

-       16.00 uur: De Romeo’s zullen een spetterend optreden geven op het atletiekplein. Hun meest bekende nummers zijn onder andere ‘Wij met ons twee’, ‘Viva de Romeo’s’, ‘Hé Marjan’ en ‘We gaan weer feesten’.

-       17.00 uur: tweede optreden van ‘Volksdansgroep Pajottenland’

-       17.25 uur: tweede optreden van de ‘Knights of Camelot’

-       18.00 uur: optreden in de tent door ‘Papa Chico’. Hij brengt zijn Las Vegas-show, een show vol magie, illusieacts en spelletjes. Groot en klein zullen weer van de ene verbazing in de andere vallen.

-       Vanaf 19.00 uur zetten we onze feestneus op voor de bonte avond. Volgende artiesten zullen hun opwachting maken:

o   19.00 uur: de Koninklijke Harmonie ‘De Vrede’ mag de aftrap geven en zal zorgen dat de ambiance er vanaf de eerste noot in zit.

o   20.00 uur: we blijven onze eigen Gooikse artiesten steunen en laten Bart terug de dansvloer onveilig maken. Als je weet dat zijn muzikale voorkeur uitgaat naar Christoff, Willy Sommers, Dana Winner,… dan weet je wel welke richting hij uitgaat. Geloof ons maar: ambiance ten top!!

o   21.00 uur: David Vandyck. Deze zanger uit De Haan is als opkomend talent een plaats aan het veroveren in de Vlaamse showbizz. Het laatste jaar gooide hij hoge ogen met zijn singels ‘Met heel mijn hart’, ‘Een superlange nacht’ en ‘De trollendans’.

o   22.00 uur: de laatste gasten komen uit Ninove. Bram en Lennert treden reeds 5 jaar op als moderne troubadours. Ze spelen allerhande hits met akoestische gitaren en mikken op de kelen en de benen. Dé afsluiter bij uitstek van de oogstfeesten!

Voor de kinderen zijn er 2 springkastelen en kinderanimatie door speelplein-werking ’t Foensjske.

Als randanimatie zijn er verschillende oude ambachten.

De inkom is gratis.

Met dank aan onze sponsors