Gildereis-2011

Gildereis 2011

zaterdag 2 juli 2011

NAMEN en omgeving                                                         

Beste leden en sympathisanten,

Na het succes van de vorige edities heeft het bestuur beslist om ook dit jaar aan zijn leden en sympathisanten een interessante gildereis aan te bieden. Dit jaar werd gekozen voor een bezoek aan de stad Namen en omgeving.

Namen is ontstaan aan de samenvloeiing van Samber en Maas. Doorheen de geschiedenis en nog tot in de 19e eeuw lieten heel wat partijen een begerig oog vallen op de stad en haar strategische ligging. Maar toen werden de stadsversterkingen afgebroken en koos men ervoor de citadel een toeristische bestemming te geven. Het rijke architecturale erfgoed uit de 18e eeuw heeft de Maasstad een zekere charme, karakter en een bijzonder cachet.

Programma:

Om 8.00 u:   We starten aan de kerk van Strijland. Na het ophalen van de laatste reizigers aan de kerk van Gooik vertrekken we richting Namen.

Om 9.30 u:   Om de dag goed te beginnen kan een lekker ontbijt niet ontbreken. Onthaal met koffie en een chocoladebroodje in de mosterdfabriek "Bister, l'impériale".

Om 10.00 u: Rondleiding in de mosterdfabriek: uitleg over het vervaardigen van mosterd en de geschiedenis van de onderneming. Bezoek aan het kleine mosterdmuseum.

Om 12.00 u: We vertrekken naar de stad Namen voor ons middagmaal in restaurant "Le Grill des Tanneurs. Een 3-gangen-menu wordt ons aangeboden.

Om 14.30 u: Afspraak met de gidsen voor een geleide wandeling in het historische centrum van Namen.

Om 17.00 u: Bezoek aan de abdij van Floreffe. 850 jaar geschiedenis van een abdij met merkwaardige schatten, waaronder een buitengewoon koorgestoelte. Het bezoek wordt gekruid met de degustatie van een zalig biertje van dezelfde naam en een paar boterhammen met de plaatselijke kaas en ham.

Om 19.00 u: Wij verlaten deze prachtige omgeving.

Wij hopen jullie met deze prachtige uitstap te kunnen bekoren en hopen op een talrijke opkomst. Jullie kunnen inschrijven bij de contactpersonen die onderaan deze brief vermeld staan en dit voor 23 juni a.s. Inschrijven kan maar tot de bus volzet is!!!

Voor dit programma (busreis, middagmaal (zonder drank) avondmaal, bezoeken en gids) vragen wij 40.00 € per persoon. Dit is een zeer scherpe prijs gezien onze gilde financieel bijspringt. Gelieve het bedrag te storten op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: 734-1220158-04 en dit ten laatste tegen 25 juni 2011 met vermelding: Gildereis , aantal personen

Namens het bestuur,