Kruisdagen-2013

Kruisdagen 2013

maandag 6 mei 2013

De Landelijke Gilde van Gooik organiseert voor de elfde maal zijn ‘Kruisdagen’. Het betreft een meditatieve avondwandeling door velden en weiden.

Deze processie gaat langs enkele pareltjes van ons historisch landelijk erfgoed : kapelletjes en Kruis-Lieve-Heren die werden gerestaureerd ook door onze Landelijke Gilde.

Kunnen deze pareltjes jou ook charmeren? Kan ook jij ervan genieten om even in de voetsporen van het verleden te treden, onze voorouders achterna?

Kom dan gerust onze rangen vervoegen. Het verleden wordt immers zoveel leuker wanneer je het echt samen kan beleven. Je zult merken dat ook voor jou deze oude traditie een echte belevenis kan worden die de geest beroert.

Naast de oorspronkelijke bedoeling: het aanroepen van de Schepper van al dat moois en het afsmeken van de zegen van de Heer over de vruchten op het veld en over de bedevaarders, brengen wij mensen samen met een hart en een ziel voor het landelijk historisch erfgoed.

Mogen wij in die geest ook op jouw aanwezigheid rekenen.

Nadien bieden wij jullie nog een drankje aan, waarbij we rustig kunnen blijven zitten voor een gezellige babbel achteraf.

Iedereen welkom.

Bestuur Landelijke Gilde