Gildereis-2016

Gildereis

zaterdag 02 juli

Beste leden en sympathisanten,

PostelElk jaar gaat de Landelijke gilde van Gooik traditiegetrouw op reis. Ook dit jaar bieden wij aan onze leden en sympathisanten een interessante gildereis aan. Dit jaar werd gekozen voor een reis naar Postel en omgeving. Postel is tegen de Nederlandse grens aan gelegen. Postel is een woongebied van de Kempense gemeente Mol, in de provincie Antwerpen.

Ziehier een overzicht van het programma:

Om 7.00u :          We starten aan de kerk van Strijland. Na het ophalen van de laatste reizigers aan de kerk van Gooik vertrekken we richting Postel.

Om 9.00 u :         Verwelkoming met een lekker stuk gebak en een kopje koffie of thee. Kennismaking met de gids die ons de gehele dag zal vergezellen.

Om 10.30 u :        We vertoeven in het grensgebied en doorkruisen enkele typische dorpjes. Tijdens de rit vertelt de gids uitvoerig over zijn Kempen: de géografische streek in het Noord-Oosten van Belgie en het Zuid-Westen van de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

                             Op de struisvogelboerderij worden we van uit de hoogte bekeken. De merkwaardige loopvogels hebben immers geen dikke maar een lange nek. De boer vertelt zijn ludiek verhaal over “zijn” struisvogels! En willen jullie geknuffeld worden, dat kan.

Om 12.30 u :        Bij de kaasboerin worden wij verwacht voor een heerlijke 3 gangenmenu.

                                            Aspergesoep

                                            Varkenshamlapjes met warme groentjes en aardappelgarnituur

                                            Bordje met een trio van desserts

                              De drank is niet in de prijs begrepen.

Om 14.15 u:         We brengen een bezoek aan de voornaamste bezienswaardigheid van de regio “ de Postelse abdij met haar belangrijke rol in de geschiedenis van de streek. Het leven van de Postelse norbertijnen, het sfeervolle binnenplein; de beiaardklanken, de romaanse kerk, de weelderige kruidentuin en een filmvoorstelling bekoren nog steeds elke bezoeker. We proeven ook de enige echte Postelse kaas.

Om 16.30 u :        We maken een rondrit in deze prachtige streek met zijn vennen, moerassen en veengebieden. We verwijzen hierbij naar de Kalmthoutse heide, het prachtige natuurgebied door ons allen welgekend. Onze gids verrast ons onderweg met leuke verhalen uit deze Kempense omgeving. Wat eertijds- toen de welstand afhankelijk was van de vruchtbaarheid van de bodem- een verpauperde streek was is nu - en dat zullen wij merken - een welvarende regio die niet moet onderdoen voor andere streken uit het Vlaamse land.

Om 18.00 u:         Na een gezellige daguitstap worden we nog verwacht voor een avondmaal. Lekkere belegde boterhammen wachten op ons.

Wij hopen jullie met deze prachtige uitstap te kunnen bekoren en hopen op een talrijke opkomst. Jullie kunnen inschrijven bij de contactpersoon die onderaan deze brief vermeld staat alsook bij één van de bestuursleden en dit voor 15 juni a.s. Inschrijven kan maar tot de bus volzet is!!!

Voor dit programma (busreis, middagmaal, bezoeken en gids) vragen wij 55.00 € per persoon voor leden van Landelijke Gilde Gooik. Niet leden kunnen deze prachtige reis aan een democratische prijs van 60 € per persoon boeken. Dit is een zeer scherpe prijs gezien onze gilde financieel bijspringt. Gelieve het bedrag te storten op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: BE10 7341 2201 5804 en dit ten laatste tegen 15 juni 2016 met vermelding: Gildereis , aantal personen.

 

Namens het bestuur,

De voorzitter,

Hilde Van Schepdael

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0496.34.29.74