Oogstfeest-2016

Oogstfeest

maandag 15 augustus

Beste lezer,

christoffAls bestuur van de Landelijke Gilde Gooik, zijn we verheugd u het programma van onze oogstfeesten – editie 2016 voor te stellen.
Deze 39e editie, die sinds 2000 doorgaat op het Gooikse atletiekplein, zal terug een feest worden voor het ganse gezin met verscheidene optredens en attracties. De door de gemeente georganiseerde pareltjesworp zal doorgaan voor het gemeentehuis.

Om onze bezoekers te verwennen hebben we het volgende programma voor u uitgewerkt:

**11.45 u**        Opening van de feesten met een oogstmis opgeluisterd door het Gooiks parochiaal zangkoor.

**12.30 u**        In de feesttent start ons doorlopend restaurant waar u een volledige maaltijd kan nuttigen , een snelle hap aankopen alsook met vrienden of familie kan bijpraten bij een fris drankje.

**13.30 u**        De Koninklijke Harmonie ‘De Vrede’ mag de aftrap geven en zal zorgen dat de ambiance er vanaf de eerste noot er is.

**14.30 u**        Deze Vlegeldorsers en strovlechters bestaan sedert 1970. Hun optreden is niet zomaar kloppen met de vlegel! Het is een verhaal over het boerenleven zoals dat tot 1900 werd beleefd. Weerspreuken en oude volkswijsheden vormen het vindmiddel tussen de actiemomenten.

**15.15 u**        U wordt verwacht aan het gemeentehuis voor de tradionele Pareltjesworp. De pareltjes zullen dit jaar geworpen worden door: Christoff
Op 12-jarige leeftijd nam Christoff zanglessen en zong hij in het kerkkoor van Hemelrijk. Op zijn vijftiende deed hij mee aan het VTM-programma Soundmixshow met het nummer Voor jou van Luc Steeno.
Op 10 december 2011 werd hij in de categorie "Vlaams populair" verkozen tot "artiest van het jaar" in Vlaanderen tijdens de Music Industry Awards 2011. Sinds dan is hij niet meer weg te denken als charmezanger dit zowel in Vlaanderen als in onze naburige landen.

**16.15 u **       Christoff, de onbetwiste schlagerkoning van Vlaanderen, verkende het afgelopen jaar al voorzichtig nieuwe muzikale paden met zijn hit-album ‘Altijd onderweg’. De mix tussen trendy schlager en popmuziek was een schot in de roos. ‘Altijd onderweg’ werd een nummer 1 album met hits als ‘M’n beste vriend’ en ‘Voor jou’ en werd met platina bekroond. Inmiddels bevestigt Christoff door zijn deelname aan het VTM-programma, ‘Liefde voor muziek’, dat hij een echte muzikale duizendpoot is die moeiteloos pop, rock en schlager tot een harmonieus geheel weet te verwerken.
Het voorbije jaar was alweer een topjaar voor Christoff. 

**17.30 u **      Tweede optreden van “Vlegeldorsers en strovlechters”

**18.00 u **       Al 11 jaar zie je Ninovieters Bram en Lennert als moderne troubadours op feesten en festivals. Ze brengen muziek voor elke gelegenheid. Ze spelen covers zonder te werken met een vaste setlist. Weinig coverbands spelen enkel en alleen met akoestische gitaren. Ze spelen ook heel wat medleys en mixen daarbij oud en nieuw, pop en alternatief. Lady Gaga met Marco Borsato en MGMT? Het Kan! Bram & Lennert mikken op de kelen en de benen. Meebrullen, of arm in arm meedansen, het kan allemaal.

**20.00 u **       Tijdens dit optreden van 45 minuten brengt Paul Severs de gekendste nummers uit zijn oeuvre van de voorbije jaren. Liedjes als 'Schatje mag ik je foto', 'Ik ben verliefd op jou', 'Geen wonder dat ik ween' en 'Zeg eens meisje' zullen door iedereen meegezongen worden."

Voor de kinderen is er een springkasteel en kunnen ze een ritje per paard maken.

Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op onze Gooikse Oogstfeesten en Pareltjesworp en willen bij deze ook iedereen bedanken die meewerkt aan het welslagen van deze Gooikse hoogdag.

INKOM GRATIS