Waarom deze bijdrage over de Paddenbroek op de website van de Landelijke Gilde

Waarom deze bijdrage over de Paddenbroek op de website van de Landelijke Gilde.

Al is het voorwerp van deze zorg in de loop der tijden gevoelig veranderd, de leefbaarheid van het platteland en zijn dorpen bevorderen is steeds een zorg die de Landelijke Gilde van in het begin in haar hart heeft gedragen en nog steeds draagt.

Alle activiteiten die onze Landelijke Gilde tijdens haar werkjaar organiseert hebben van ver of van dichtbij te maken met deze zorg voor de leefbaarheid van onze dorpen en het welzijn van zijn bewoners.

Vanaf de officiele oprichting op 22 december 2003 waren twee bestuursleden van onze Landelijke Gilde met name Michel Doomst en Jozef De Neef toegetreden tot de raad van bestuur van de Paddenbroek vzw en in 2007 zijn nog eens twee bestuursleden n.l. Simon De Boeck en Eric Van Schepdael opgenomen in de vernieuwde raad van bestuur van de Paddenbroek. Dit illustreert voldoende in welke mate onze Landelijke Gilde  overtuigd was en is van het feit dat zij langs deze vzw een behoorlijk gedeelte van haar doelstellingen kon realiseren. De beide instellingen hebben inderdaad veel gemeenschappelijks in hun programma‚Äôs.

Ook is het de bedoeling ervoor te zorgen dat landbouw en platteland als volwaardige partners van natuur en milieu aan zijn trekken komt in het Centrum Paddenbroek.

De Landelijke Gilde en de Paddenbroek hand in hand voor een betere toekomst van onze landelijke leefgemeenschap, daar gaat het uiteindelijk om.