Dominicaans koken met Chef Wendy

Dominicaans koken met Chef Wendy

Beste Leden en sympathisanten,

Op woensdag 17 mei om 19.00 u organiseren we in zaal Parecia te Leerbeek een workshop Dominicaans koken en dit onder leiding van onze Chef-kok Wendy.

dominicaansetenIn de Dominicaanse Republiek vind je veel invloeden van andere keukens, zoals de Spaanse, de Afrikaanse en de Caribische keuken. Er wordt vooral aan de kust veel vis gegeten, maar in de gebieden die meer landinwaarts zijn, wordt er ook vlees gegeten.

Foto's: Klik hier

Er zijn ook veel gerechten die echt bij de Dominicaanse Republiek passen. Zo heb je bijvoorbeeld La Bandera Dominicana. Dit is het nationale gerecht van het land dat vooral tijdens de lunch wordt gegeten. Het bestaat uit rijst, een saus van bruine bonen, gestoofd vlees en plantains. Plantains kun je vergelijken met frietjes: ook deze worden gefrituurd.

Wat onze chef ons die avond gaat leren klaarmaken, daar hebben we het raden na. In elk geval lekker en leerrijk zal het zijn. Hierna kunnen wij in een gezellige sfeer ons gerecht nuttigen.

Deelnameprijs voor leden van Landelijke Gilde Gooik 15 €, niet leden 20 €. Inschrijving verplicht (max 20 deelnemers) via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een telefoontje naar Hilde op nummer 0496/34.29.74. Uw inschrijving is geldig na betaling op de rekening van de Landelijke Gilde van Gooik: BE10 7341 2201 5804 en dit ten laatste tegen 11 mei met vermelding: Dominicaans koken , aantal personen.

Meebrengen: mes en plankje, handdoek en schort.

Met landelijke groeten!

De Voorzitter,

Hilde Van Schepdael